ALD Automotive ALD Automotive, let's drive together
KON HET MAAR ALTIJD ZOMER ZIJN

Op een terrasje in de zon, zwemmen, ijsjes eten, met de voeten in het zand of met een boek onder de parasol. We kunnen niet wachten tot de zomervakantie begint. Waar gaat u dit jaar naartoe? Hoewel vliegreizen populair zijn, gaan veel mensen liever met de auto naar hun vakantiebestemming. Speciaal voor hen zetten wij op deze pagina handige tips, weetjes en contactgegevens onder elkaar. Zo kunt u onbezorgd gaan rijden en genieten van een eindeloze zomer.

Voorkomen dat de verveling op de achterbank toeslaat? Download onze Bingo voor Onderweg

Op reis met de auto
6 tips voor een veilige en ontspannen reis

alarmnummer

VEILIG OP WEG

Om te zorgen dat u ontspannen en veilig op uw bestemming aankomt adviseren wij u om goed uitgerust aan uw reis te beginnen en elke twee uur minimaal een kwartier te stoppen om even te lopen, iets te drinken en uit te rusten voor u weer de weg op gaat.

reservesleutel

Comfort

U rijdt het prettigst met een goede temperatuur in de auto. Koel, maar niet koud. Als het buiten erg warm is, kunt u de temperatuur in de auto daarom beter rond de 23 graden instellen. Daarnaast helpt het om comfortabele kleding te dragen en de stoelen goed af te stellen om rugklachten te voorkomen.

genoeg water

ACCESSOIRES

Check of u alle benodigde accessoires in de auto heeft die u onderweg mogelijk nodig kunt hebben en of alles in goede staat verkeert. Denk aan: een lifehammer, EHBO-kit, reservewiel, reservelampen, startkabels, sleepkabel, gevarendriehoek en een hesje.

data roaming

ANTI-INBRAAK

Wanneer u onderweg een stop maakt of de auto een dagje laat staan, kunt u het beste geen kostbare bezittingen in de auto achterlaten. Als u het handschoenenvakje open zet is het voor dieven ook zichtbaar dat er niets te halen valt.

verbanddoos

SLIM INPAKKEN

Dat zware spullen onderop gaan is redelijk logisch. Vergeet daarnaast niet om de spullen die u onderweg nodig heeft, zoals water, reisdocumenten en uw zonnebril, vooraan of voorin te plaatsen, en kwetsbare spullen zoals flessen shampoo of een camera, bovenop te leggen.

backup

CHECK UP

Klaar voor vertrek? Controleer nog even het oliepeil, de koelvloeistof en de banden en vul de ruitenvloeistof aan. Dan heeft u daar tijdens de reis in ieder geval geen omkijken naar. Als u onze belangrijke telefoonnummers in uw telefoon zet heeft u deze direct bij de hand als er onderweg toch onverhoopt iets gebeurt.

“De tas met de autosleutel werd gestolen!”

Bekijk de tip van Leo, Driver Care Expert, zodat u altijd verder kunt rijden.

“Sta ik daar een halfuur te wachten voor de grens.”

Bekijk de tip van Saskia, Driver Care Expert, om tijd te besparen.

DOCUMENTEN EN ACCESSOIRES

Gaat u op reis naar het buitenland?

In veel landen bent u verplicht om een aantal belangrijke documenten en accessoires mee te nemen in de auto. Deze regels gelden voor vrijwel elk Europees land. Wij hebben de belangrijkste hieronder op een rijtje gezet, maar adviseren u om toch altijd nog even te informeren welke regels precies van toepassing zijn in het land waar u naartoe gaat of doorheen rijdt.


BUITENLANDVERKLARING LEGALISEREN

Reist u met uw leaseauto naar Marokko, Tunesië, Turkije of Oekraïne? Dan heeft u een zogenaamde buitenlandverklaring nodig die u kunt aanvragen bij ALD Automotive. Echter, per 1 juni 2019 bent u verplicht om deze vervolgens te laten legaliseren met een apostille. Dat is een sticker of stempel die alleen wordt afgegeven door een rechtbank. Het is belangrijk dat u dit tijdig regelt. Wilt u meer weten over deze nieuwe regelgeving, kijk dan hier of neem contact op met Driver Care.

 • Rijbewijs
 • Geldige groene kaart
 • Schadeformulier
 • Kentekenbewijs
 • Een geldig identiteitsbewijs

Welke accessoires zijn verplicht?

Kijk in het overzicht om te zien in welk land welke accessoires verplicht zijn.

tabel

Bron: ANWB

 1. 1. Er zijn twee gevarendriehoeken verplicht bij een aanhanger
 2. 2. Er zijn twee gevarendriehoeken verplicht als de auto een Spaans kenteken heeft
 3. 3. Er zijn twee gevarendriehoeken verplicht
 4. 4. Alleen verplicht voor bestuurder
 1. 5. Gevarendriehoek is alleen verplicht als alarmlichten niet functioneren
 2. 6. Binnen handbereik bewaren
 3. 7. Geldt niet voor auto’s met xenon, neon of LED verlichting
 4. * Geldt niet voor Nederlands gekentekende auto's

Goed verzekerd op reis • 1

  UW LEASEAUTO IS GOED VERZEKERD

  Uw leaseauto van ALD Automotive is Volledig Casco verzekerd. Dat wil zeggen dat u zowel dekking heeft voor schade die anderen aan uw auto aanbrengen, als schade die u zelf veroorzaakt. Wanneer u onderweg schade heeft kunt u met de My ALD app direct een melding maken. Alle informatie over de dekking vindt u terug op uw groene kaart die staat opgeslagen in uw My ALD app.

 • 2

  CONTROLEER UW REISVERZEKERING

  Heeft u geen doorlopende reisverzekering? Dan adviseren wij u om een goede reisverzekering af te sluiten. Handig als u bijvoorbeeld door ziekte, ongeval of een gebeurtenis thuis, uw reis niet kunt voortzetten of uw bagage beschadigd raakt.

 • 3

  VERZEKER UW CARAVAN APART

  Gaat u op reis met een caravan of aanhanger? Vergeet deze niet apart te verzekeren en een aparte ‘groene kaart’ hiervoor aan te vragen voor het moment dat u deze loskoppelt van de auto.

 • 4

  Geen dekking in sommige landen

  Er is een aantal landen waar u niet verzekerd bent, omdat de hulpverlening bij een ongeval hier simpelweg bijna niet te regelen is. Deze landen zijn doorgehaald op de ‘groene kaart’.

 • 5

  Bescherm uw persoonsgegevens

  Om identiteitsfraude te voorkomen kunt u de belangrijkste gegevens op uw identiteitsdocumenten beschermen met een speciaal hoesje; de ID-cover. Dit hoesje kunt u onder andere kopen bij de (web)winkels van de ANWB.

 • 6

  WISSELEN VAN BESTUURDER

  Heeft u een lange reis voor de boeg? U mag onderweg gerust wisselen van bestuurder, mits de andere bestuurder ook in het bezit is van een voor het voertuig geldig rijbewijs.

 • 7

  MAAK FOTO'S BIJ SCHADE

  Schade aan uw voertuig is altijd vervelend. Voor een snelle schade-afhandeling door de verzekeraar kunt u het best een aantal foto’s maken van de situatie en de schade voor u de auto laat wegslepen of de plaats van het ongeval verlaat.

 • 8

  Check de 'groene kaart'

  Check in welke landen u voor de auto een groen papieren verzekeringsbewijs nodig heeft en of voor de caravan/aanhanger een aparte ‘groene kaart’ nodig is. Meer informatie hierover vindt u hier.

PECH OF SCHADE TIJDENS UW REIS OF VAKANTIE

Tijdens uw vakantie wordt u liever niet geconfronteerd met autopech of schade. Gebeurt het toch? Raadpleeg dan de My ALD app. Hierin vindt u alle informatie die u nodig heeft. In de app kunt u ook een schadeformulier downloaden en de schade direct online melden. Als u hulp ter plaatse nodig heeft dan kunt u bellen met de alarmcentrale op +31 (0)20 658 30 00. Zij kunnen u helpen met het zoeken van een berger en het regelen van vervangend vervoer. Pechhulp is inclusief bij uw leasecontract, dus u hoeft geen eigen lidmaatschap af te sluiten.KOSTEN DECLARATIE

In sommige gevallen kan het voorkomen dat u zelf de kosten voor een reparatie dient voor te schieten. In dat geval kunt u deze heel gemakkelijk declareren via de My ALD app door een foto van de bon of factuur te uploaden. U kunt ook gebruik maken van een papieren declaratieformulier. Zorg wel dat u de originele factuur bijsluit en een kopie voor uzelf bewaart.

declaratieformulier downloaden

Tolwegen en milieuzones

Gaat u naar een land waar tolwegen zijn? Dan is het handig om altijd wat contant geld bij de hand te hebben, want niet alle tolwegen zijn uitgerust met pinautomaten. Een handige optie om snel door te kunnen, is de aanschaf van een tolvignet. Nieuw is de elektronische tolbadge waarbij de gemaakte kosten aan het eind van de maand automatisch van uw rekening worden afgeschreven.

Klik hier voor alle informatie over de regels en de aanschaf van de benodigde vignetten.

In steeds meer landen in Europa worden in en rondom grote steden, milieuzones ingesteld. Een milieuzone is een gebied waar auto’s die een vervuilende uitstoot hebben (diesel of benzine), niet zijn toegestaan of een speciale sticker nodig hebben.

Klik hier om per land te bekijken of er milieuzones zijn.

wanneer begint en eindigt de zomervakantie in 2019?

nederland

Nederland

Regio Noord: 13 juli t/m 25 augustus 2019
Regio Midden: 20 juli t/m 1 september 2019
Regio Zuid: 6 juli t/m 18 augustus 2019

belgië

België

1 juli t/m 31 augustus 2019

frankrijk

Frankrijk

8 juli t/m 30 augustus 2019

duitsland

Duitsland

Verdeeld over 12 zones;
start tussen 20 juni en 29 juli 2019 en eindigt tussen 2 augustus en 10 september 2019

italië

Italië

Verdeeld in 20 regio's;
8 juni t/m 19 september 2019

spanje

Spanje

Verdeeld in 19 regio's;
20 juni t/m 17 september 2019

BINGO VOOR ONDERWEG

Mocht onderweg de verveling toeslaan, dan hebben we daar een oplossing voor. Met onze Bingo voor Onderweg heeft u lol met alle passagiers (sorry, de bestuurder mag niet meedoen) en ziet u ook nog wat van de omgeving.


DOWNLOAD HIER UW BINGOKAARTEN

ELEKTRISCH OP VAKANTIE; HET KAN

De gedachte om midden in Frankrijk stil te staan met een lege accu is voor velen beangstigend. Inmiddels is die angst allang niet meer gegrond. De moderne elektrische auto kan ongeveer 300 kilometer rijden op 1 batterij en kan aan een snellaadpaal binnen een half uur voldoende opgeladen worden voor de rest van de reis. Ook zijn er op steeds meer plekken in Europa laadstations te vinden.

Met de juiste voorbereiding gaat het hele gezin probleemloos met de elektrische auto op vakantie. Hieronder vindt u enkele tips ter voorbereiding van een lange elektrische reis:

 • Laad de batterij voor vertrek volledig op.
 • Kies vooraf drie locaties om onderweg te stoppen en op te laden.
 • Informeer of op de plaats van bestemming een laadpunt aanwezig is.
 • Houd rekening met het klimaat (externe kou of het veelvuldig gebruik van airco beïnvloeden de prestatie van de batterij) en het terrein (bergachtig gebied vraagt ook meer van de batterij).
 • Informeer vooraf of uw Nederlandse laadpas geldig is in het land waar u heen gaat of welk alternatief er beschikbaar is.

6 handige tips om zuiniger te rijden

 • 1

  Zorg voor evenwicht

  Wist u dat een helling van de auto naar achteren ongunstig is voor de stroomlijn? Door zware spullen niet helemaal achterin te leggen zorgt u voor evenwicht en bespaart u brandstof.

 • 2

  Gebruik de airco slim

  Op een warme dag kunt u het beste eerst uw auto laten afkoelen door alle deuren open te zetten. De ergste warmte gaat eruit en de airco hoeft niet zo hard te werken, waardoor u brandstof bespaart.

 • 3

  Kies waar mogelijk een constante snelheid

  Veel remmen en optrekken kost extra brandstof. Door voldoende afstand te houden van de auto voor u, kunt u lekker doorrijden op één snelheid. Door cruise control te gebruiken kunt u de snelheid nog constanter houden. Overigens is 90 km per uur de ideale snelheid om brandstof te sparen.

 • 4

  Gebruik geen onnodige energie

  Telefoons opladen, stoelverwarming, airco en andere snufjes zijn handig, maar gebruik ze selectief als u brandstof wilt besparen.

 • 5

  Niks op het dak

  Wilt u echt zuinig rijden? Probeer dan om al uw spullen in de auto te plaatsen. Een eventuele dakkoffer verhoogt de luchtweerstand en zorgt op die manier voor hoger brandstofverbruik.

 • 6

  Houd de banden op spanning

  Terwijl fietsers het onmiddellijk merken wanneer hun banden te zacht zijn, rijdt maar liefst 60% van de auto’s rond met te slappe banden! Dit levert meer slijtage, meer lawaai, een langere remweg, meer uitstoot en een flink hoger brandstofverbruik op. Genoeg reden om de banden even op te pompen voordat u aan uw reis begint.

Tips over brandstof

Tanken in het buitenland is vaak net even anders dan in Nederland. Wilt u goed voorbereid op weg gaan? Bekijk dan de onderstaande tips over brandstof in het buitenland:

 • Bekijk de lokale benaming voor uw brandstof, zodat u hier ter plekke geen twijfel meer over heeft. De ANWB heeft hier een handig overzicht voor gemaakt.
 • Nieuwe brandstof E10 (Duitsland) of SP95-E10 (Frankrijk) wordt ter vervanging van Euro95 ingevoerd in Europa. 90% van de auto's kan probleemloos E10 tanken. Voor een aantal auto's wordt echter Euro95 aangeraden in plaats van E10. Als die niet aan de pomp te krijgen is kan SuperPlus98 of een premium brandstof getankt worden.
 • Klik hier voor de E10 check.
 • Opreis.nl zette voor u de actuele brandstofprijzen op een rijtje.

Websites en telefoonnummers

ongeval

Pech of ongeval?

+31 (0)20 658 30 00

klantenservice

Bel Driver Care

+31 (0)20 658 30 80

whatsapp

WhatsApp Driver Care

+31 (0)6 510 43 188

In geval van pech onderweg of een ongeval kunt u ALD Automotive altijd bereiken via ons alarmnummer +31 (0)20 658 30 00. Dit nummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Sla het alarmnummer alvast op in uw mobiele telefoon, dan heeft u dit direct bij de hand.

anwb

De ANWB heeft voor bijna alle denkbare landen een lijst samengesteld met praktische reistips en informatie. Zoek eenvoudig het land waar u naartoe gaat en klik.
Klik hier voor de websiteAutoruitschade Carglass

Bel voor autoruitschade: 088 040 6123 (vanuit Nederland) of +31 (0)88 040 6406 (vanuit het buitenland).
Klik hier voor de website

STAY IN TOUCH

Volg ons op LinkedIn en lees als eerste
onze blogs, persberichten, interviews en achtergrondartikelen.